З 12 травня уряд дозволив відкриття закладів громадського харчування!
На перший погляд, це значне полегшення для бізнесу ,але все ж постанова КМДА № 39 від 08.05.2020 року встановлює ряд обмежень для роботи таких закладів. Зокрема умови щодо реєстрації закладу громадського харчування як оператора ринку харчових продуктів.
Хто такий оператор ринку харчових продуктів?
Оператор ринку харчових продуктів - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється:
- первинне виробництво,
- виробництво,
- реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами).
Отже, всі заклади харчування підпадають під дане визначення та мають обов’язково зареєструвати потужності в Держспоживслужбі.
Що таке реєстрація потужностей та кому потрібно це робити?
Потужності - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, які використовуються у виробництві та / або обігу об'єктів санітарних заходів.
Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку.
Обов’язковій реєстрації підлягають:
- Оператори ринку харчових продуктів ,які виробляють, транспортують, зберігають, продають продукти харчування;
- Заклади громадського харчування
- Виробники рослинної продукції
- Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами.
Для державної реєстрації потужності оператор ринку потрібно подати територіальному органу за адресою потужності заяву за формою.
Також Вас може зацікавити:
Ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами та алкогольними напоями
Реєстрація літніх майданчиків
Ваш коментар буде доступний на сайті після перевірки адміністрацією.