+380(98)1000-176

Реєстрація потужностей закладів громадського харчування

  • Гарантія 100%
  • Розробку документів беремо на себе
  • Працюємо по всій Україні
  • Срок: від 10 р.д.
  • Стоимость: від 1000 грн
  • Телефон: +380(98)1000-176
Merkulov Ivan
05.10.2019

Хочу поблагодарить юридическую компанию «ЮСТИКОН» за проделанную работу. Заказывал ус…

Олександр Білостечний
18.05.2020

Хочу подякувати начальнику міграційного відділу Пелюху Тарасу за надання мені змістов…

Стисло про послугу

Діяльність операторів ринку харчових продуктів підлягає обов'язковій реєстрації в Держпродспоживслужбі, згідно із законодавством України. Оператори ринку, які здійснюють діяльність, яка потребує отримання експлуатаційного дозволу, повинні зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та /або обігу харчових продуктів.

Вартість послуг

Реєстрація потужностей
  • Реєстрація потужностей закладу громадського харчування
  • 1000грн

Що входить у наші послуги

 - Аналіз документів

- Розробка документів для подання в Держспоживслужбу

- Подання документів та отримання результату

Детально про послугу

Хто такий оператор ринку та його потужності?
Оператор ринку харчових продуктів - суб'єкт господарювання, в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів і/або інших об'єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог Закону про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів і законодавства про безпеку і окремих показниках якості харчових продуктів. До операторів ринку відносяться фізичні особи, якщо вони займаються виробництвом і/або обігом харчових продуктів або інших об'єктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок.
Потужності - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, які використовуються у виробництві та/або обігу об'єктів санітарних заходів.

Кому і в яких випадках потрібна реєстрація потужностей?
Згідно із Законом "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" вказується, що обов'язок з реєстрації потужностей поширюється на:
 - на операторів ринку, які здійснюють діяльність, пов'язану з первинним виробництвом та/або транспортуванням і/або зберіганням і/або продажем харчових продуктів, які не вимагають дотримання температурного режиму і можуть зберігатися при температурі вище 10 ° C, залишаючись придатними для вживання людиною;
- на заклади громадського харчування;
- на потужності, які здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та / або перероблені продукти тваринного походження;
- на установи роздрібної торгівлі, обсяги продажу окремих продуктів харчування якими не перевищують обсяги, затверджені відповідною постановою КМУ з урахуванням кращих міжнародних та європейських практик, а також документів відповідних міжнародних організацій. При відсутності такої постанови ця норма поширюється на всі установи роздрібної торгівлі.

Будьте уважні, мораторій на перевірки бізнесу закінчився 31.12.2018, за невиконання вимоги щодо реєстрації потужностей діють наступні штрафи:

Для юридичних осіб – від 85629 грн. до 111690 грн.

Для ФОП – від 29784 грн. до 55845 грн.

 

 

Порядок оформлення

  1. Аналіз документів від 2 р.д.
    • консультації
    • формування пакета документів
  2. Подача документів від 8 р.д.
    • подання документів в Держспоживслужбу
    • моніторинг процесу реєстрації потужностей
    • отримання результату

Перелік документів

1. Виписка з ЄДРПОУ
Копія
Готує: Замовник
2. Копія паспорта та ідентифікаційного коду
Копія
Для ФОП
Готує: Замовник
3. Контакти (номер телефону, e-mail)
У довільній формі
Готує: Замовник
4. Договір оренди на об'єкт або право власності
Копія
Готує: Замовник
5. Інформація про види діяльності,що здійснює/планує здійснювати заявник
У довільній формі
Готує: Замовник

Законодавство

  • Наказ №39 від 10.02.2016 Міністерства юстицій України
  • ст. 23, 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Питання та коментарі