goup

Продовження строку перебування в Україні

Потрібно продовжити термін перебування іноземця в Україні? Пояснимо які підстави для цього потрібні, допоможемо зібрати документи і супроводимо процедуру в Міграційній службі.

Замовте зараз: +380(98)1000-176

Детально про послугу

Що таке продовження строку перебування на території України?

Продовження строку перебування це законний спосіб для іноземця залишитися на території України після закінчення терміну дії візи, або після спливу 90-денного строку перебування. При продовженні строку перебування у паспортному документі іноземця ставиться штамп до якого числа йому/їй дозволено легально знаходитися на території України, а у разі якщо іноземець перетинав кордон по внутрішньому паспорту, то оформлюється вкладний талон. Продовжити строк перебування можливо лише за наявності відповідних підстав.

Які є підстави для продовження строку перебування на території України?

Продовжити строк перебування на території України можна за таких підстав:

  • лікування;
  • вагітність або пологи;
  • догляд за хворим членом родини;
  • оформлення спадщини;
  • на розгляд ДМС подано документи на імміграцію;
  • на розгляд ДМС подано документи щодо оформлення громадянства України.

Для чого потрібно продовжувати строк перебування в Україні?

У разі, якщо Ви продовжуєте строк перебування, Ви не порушите законодавство України  й уникаєте штрафних санкцій, як на території України, так і при проходженні перевірки ДПСУ при виїзді.

Коли необхідно розпочинати процедуру продовження строку перебування в Україні та куди необхідно звертатися?

Відповідно до Постанови КМ України від 15.02.2012 р. № 150 «Про затвердження Порядку продовження строку перебування й продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців або осіб без громадянства на території України» при необхідності продовжити строк перебування в Україні потрібно звернутися в територіальний підрозділ Міграційної служби не раніше ніж за 10 днів і не пізніше ніж за 3 дні до закінчення строку легального перебування.

Наша компанія пропонує Вам повний комплекс юридичних послуг з питань продовження строку перебування в Україні.

Порядок оформлення продовження строку перебування іноземців на території України

Підготовка
  • консультації
  • оформлення довіреності у нотаріуса
  • переклади необхідних документів на українську мову, їх нотаріальне засвідчення
  • підготовка заяв, клопотань, листів
  • формування пакета документів
від 1 р.д.
Подача документів
  • узгодження пакета документів із ДМС
  • подача документів, у т.ч. паспорта,  в органи ДМС
від 3 р.д.
Одержання документів
  • одержання паспорта з відміткою про продовження строку перебування
1 р.д.

Перелік документів, необхідних для продовження строку перебування іноземців на території України

# Документ Форма документа Примітка Ю* К*
1 Заява іноземця або особи без громадянства щодо продовження строку перебування Оригінал Заява узгоджується з приймаючою стороною, а також із власником житлового приміщення, у якому проживає іноземний громадянин
2 4 фотографії На матовій основі, розміром 35х45 мм
3 Паспорт іноземця або особи без громадянства Оригінал + копія з нотаріально засвідченим перекладом на українську мову

Необхідно перекласти першу сторінку паспорта й засвідчити  нотаріально.

Також необхідно надати копію сторінки паспорта зі штампом про перетин кордону або копію міграційної картки й копію сторінки паспорта з візою (за наявності)
4

Паспортний документ приймаючої сторони -  фізичної особи

або директора

або відповідального співробітника приймаючої сторони компанії
Оригінал і копія, засвідчена особистим підписом У випадку якщо сторона, що запрошує, не є громадянином України, то необхідно підтвердити законність перебування на території України
5 Наказ про призначення відповідального співробітника приймаючої сторони – компанії Копія, засвідчена печаткою підприємства та підписом керівника У випадку, якщо приймаюча сторона – компанія
6 Витяг з ЄДР Оригінал або копія, засвідчена печаткою компанії та підписом керівника У випадку, якщо приймаюча сторона – компанія
7 Документ, що підтверджує фінансове забезпечення приймаючої сторони Оригінал Зобов’язання щодо утримання оформлюється у вигляді гарантійного листа
Документи про наявність житла в Україні, де особа має право на реєстрацію (один з наступних варіантів)
1 Правовстановлюючий документ на житлове приміщення У випадку, якщо заявник власник житлового приміщення, або власник житла особисто присутній
2

а) Правовстановлюючий документ на житлове приміщення

б) заява від власника  житлового приміщення про згоду на проживання іноземця на житлоплощі, що йому належить

в) паспорт власника

У випадку, якщо житло перебуває в приватній власності іншої особи.

а) Копія, завірена нотаріально або оригінал і копія

б) заява, завірене нотаріально

в) оригінал і копія, завірена особистим підписом

3 Квитанції про оплату державного мита за продовження строку перебування Оригінал
4 Довіреність Оригінал, засвідчений нотаріусом  Від імені іноземного громадянина на співробітників нашої компанії

* Ю - Готує компанія ЮСТІКОН, К - Надає клієнт

Законодавство

Ціна послуги та супутні пропозиції

Вартість наших послуг

Продовження строку перебування в Україні 3-6 робочих днів 2 000 грн

Що входить у наші послуги

  • консультації з питань продовження строку перебування
  • підготовка звернення щодо продовження строку перебування запрошеної особи від приймаючої фізичної особи або юридичної особи
  • подача необхідного пакета документів в органи міграційної служби
  • одержання паспортного документа іноземця зі штампом міграційної служби про продовження строків реєстрації

5 причин замовити у нас

  • Проконсультуємо безкоштовно
  • Знайдемо оптимальний варіант для кожної ситуації
  • Працюємо з мінімальним пакетом документів
  • Організуємо процедуру в найкоротші строки
  • Маємо досвід з 2008 року, що цінують наші клієнти

Відповіді на популярні питання

Я громадянка Білорусі. В'їхала на територію України в лютому на 10 днів, потім в квітні на місяць і зараз вже другий тиждень живу в Києві. Підкажіть, будь ласка, коли закінчиться строк перебування в Україні на законних підставах.

Ви маєте право знаходиться на території України 90 днів впродовж 180 з моменту першого в'їзду (дні підсумовуються). На даний момент у Вас ще не закінчується строк перебування.

Первинна реєстрація іноземних громадян в Україні відбувається в пункті пропуску через державний кордон, коли посадовець відповідних органів в паспортному документі поставляє відмітку "В'їзд", заносить відомості у відповідний реєстр або заповнює імміграційну картку. Далі при необхідності знаходитися в Україні Вам треба звернутися в територіальний підрозділ Міграційної служби не раніше ніж за 10 днів і не пізніше ніж за 3 дні до закінчення строку дії первинної реєстрації. Реєстрація іноземців в Києві ніяк не відрізняється від реєстрації в інших містах України.

Для того, щоб отримати дозвіл на працевлаштування в Україні, Вам необхідно знайти компанію-працедавця, яка буде готова прийняти Вас на роботу і оформити дозвіл на роботу. На підставі такого дозволу Ви зможете оформити тимчасову посвідку на проживання на 1 рік.

Наші юристи можуть допомогти Вам в продовженні строку перебування, а також в оформленні дозволу на роботу і тимчасової посвідки на проживання.

Відгуки та коментарі

Читати далі
Вероника
20/08/2018

Добрый день скажите пожалуйста если 90 дней истекло визу уже нельзя продлить?

JusticonJusticon
відповідь адміністрації

Добрый день! Продление срока пребывания возможно сделать не ранее чем за 10 рабочих дней и не позже 3 рабочих дней до окончания срока легального пребывания в Украине (в соответствии с Приказом МВД Украины от 25.04.2012 № 363 «Об утверждении Порядка рассмотрения заявлений иностранцев и лиц без гражданства о продлении срока пребывания на территории Украины»).

Татьяна
13/02/2018

предприятие хочет оформить гражданина Армении на работу, что для этого надо?

JusticonJusticon
відповідь адміністрації

Добрый день, Татьяна. Для того что бы оформить иностранного гражданина на работу необходимо получить разрешение на работу. На нашем сайте вы сможете найти информацию об этой услуге, необходимые документы, сроки и цены. https://justicon.ua/service/razresenie-na-trudoustrojstvo-v-ukraine.html Для более детальной информации, пожалуйста, позвоните нам или приходите в офис.

Alexander Sokolov
01/05/2015

Я гражданин Молдовы. Скажите, на какой срок можно продлить пребывание в Украине? И есть ли какие-либо особые правила для молдаван?

JusticonJusticon
відповідь адміністрації

Здравствуйте, Александр! Срок пребывания можно продлить на 90 дней. С уважением, Светлана

Андрей
24/10/2014

я гражданин грузии женился на украине делаю вид на жительство в авире сказали надо выйхать и заехать обратно для восоединения семьи ,можно как нибуть обновить въезд не куда не ездить

JusticonJusticon
відповідь адміністрації

Добрый день. Действительно, для подачи документов на оформление вида на проживание с целью воссоединения семьи требуют новый въезд. К сожалению, других вариантов законодательство не предусматривает.

Поле не може бути пустим
Вкажіть ваші контакти
Поле не може бути пустим
Вкажіть ваші контакти

Пов'язані послуги

+380(98)1000-176Contacts