goup

Новини права

Перевірки ліцензіатів - зберігачів пального

зберігання пального

В нашій країні є значна кількість підприємств, які в рамках здійснення господарської діяльності зберігають пальне для власних потреб. Згідно з законодавством, така діяльність підлягає ліцензуванню. Закон України "Про державне регулювання обігу … пального" передбачає, що для отримання ліцензії на зберігання пального для власних потреб необхідно подати до органу ліцензування заяву із зазначенням запланованого об'єму зберігання та документ про сплату державного мита. Інформація про об'єми зберігання при подачі документів не потребує жодного документального підтвердження.

Однак за останній тиждень до нас звернулось декілька клієнтів із інформацією про те, що Державна податкова служба розпочала на їх підприємствах перевірки, в ході яких вимагались документи, які підтверджують право власності, на ємності, у яких зберігається пальне, паспорти ємностей, повірку резервуарів та акти зачистки.

Крім того, перевірялись також видаткові накладні та проводився аудит по кількості збереженого пального, розпочинаючи з 1 квітня поточного року до дати проведення перевірки, оскільки саме до 1 квітня усі суб'єкти господарювання повинні були юридично списати наявне у них на збереженні пальне та отримати ліцензії на зберігання.

За результатами таких перевірок, у випадку, якщо пальне після 1 квітня зберігалось без ліцензії, податкова викликає керівників підприємств з метою складання адміністративного протоколу для сплати штрафу за здійснення господарської діяльності без належної ліцензії, розмір якого складає 500 000 гривень.

Також нагадуємо вам, що у випадку, якщо у заяві на отримання ліцензії було вказано інший об'єм резервуарів для зберігання, ніж фактичний, виникає офіційна підстава анулювати ліцензію такого суб'єкта господарювання за внесення недостовірних даних.

Саме тому, якщо ви зіткнулись з подібного роду проблемами, спеціалісти нашої компанії готові якісно та в найкоротші терміни допомогти вам як із супроводом перевірок, так і з отриманням чи переоформленням ліцензійних документів на зберігання пального.