goup

Думка експерта

Підготовка до проведення перевірок Міністерством соціальної політики України

список обов'язкових пунктів для перевірки

Діяльність посередників у сфері працевлаштування за кордоном знаходиться у сфері особливої уваги Міністерства соціальної політики. Це обумовлено тим, що діяльність посередників пов’язана з міграцією трудових ресурсів за межі України, що спричинює відтік трудових ресурсів, а також соціальною складовою, яка передбачає контроль за умовами та режимом праці громадян України за кордоном.

Саме тому така діяльність підлягає ліцензуванню, тобто передбачає отримання ліцензії з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Проте, отримання ліцензії не означає, що діяльність посередника не буде підлягати контролю Міністерством соціальної політики. Відтак, Міністерством ініційовано проведення перевірок суб’єктів господарювання на предмет дотримання ними вимог Ліцензійних вимог провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Обов’язковій перевірці підлягають наступні пункти:

1. Відповідність даних про місце провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які наявні у ліцензійній справі ліцензіата, фактичному місцю провадження його діяльності.

2. Наявність у приміщенні ліцензіата:

3. Перевірка ведення ліцензіатом Журналу єдиного обліку клієнтів.

Якщо Ви вже отримали ліцензію на право провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном і бажаєте впорядкувати свою діяльність у відповідності з вимогами чинного законодавства – пропонуємо послуги кваліфікованих юристів з досвідом у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Якщо Ви плануєте отримати ліцензію, пропонуємо Вам повний юридичний супровід процесу отримання ліцензії від реєстрації ФОП/ТОВ/ПП до моменту отримання ліцензії та супроводження подальшої діяльності.