goup

Новини права

«Будівельна амністія» вступила в дію!

Будинок побудований самостійно здається в експлуатацію

 

 

20 квітня 2018 р. набрали чинності зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

 

Ці зміни спрощують введення в експлуатацію наступних об’єктів:

  1. Збудовані (без оформлення дозвільних документів) у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року  індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів.
  2. Господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів (якщо ділянка на якій вони збудовані відповідного функціонального призначення).
  3. збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1).

Сам порядок оформлення дозволу на такі забудови має бути розроблений в липні 2018р. ДАБІ стверджує, що після розроблення порядку громадяни зможуть без проблем та лишніх довідок оформити дозвіл, якщо забудови відповідатимуть вище зазначеним вимогам.

Звертайтесь в ЮК «Юстікон» і ми допоможемо Вам узаконити забудову будь-якої складності!