goup

Думка експерта

«Будівельна амністія» - довгоочікувана подія для кожного хто має будинки та споруди, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт.

Спрощене прийняття в експлуатацію дачного будинку, збудованого без дозволів

«Будівельна амністія» - довгоочікувана подія для кожного хто має будинки та споруди, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт.

Ці зміни спрощують введення в експлуатацію наступних об’єктів:

1. Збудовані (без оформлення дозвільних документів) у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року  індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів.

2. Господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів (якщо ділянка на якій вони збудовані відповідного функціонального призначення).

3. Збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1).

Будівельна амністія передбачає узаконення будинків та споруд без накладення штрафу за самовільну забудову.

Для оформлення документів необхідно звернутись до органів державного архітектурно-будівельного контролю при виконавчих комітетах міської, селищної або сільської ради. У Києві це департамент архбудконтролю при КМДА.

Заява про прийняття об'єкта в експлуатацію пишеться в довільній формі із зазначенням будівель, які підлягають амністії і подається через Центр з надання адміністративних послуг разом з пакетом документів. Рішення приймається за 10 р.д.

Для узаконення самовільної забудови необхідно подати наступні документи:

  1. Документ про технічну інвентаризацію.
  2. Документ, що підтверджує право на землю з самовільними забудовами. Це свідоцтво про право власності або витяг з державного реєстру.
    Але якщо мова йде про будівлі сільгосппризначення або об'єктах технічного призначення площею більше 100 квадратних метрів, необхідно скласти звіт про проведення технічного обстеження об'єкта.
  3. Узгодження місця розташування об'єкта вимогам державних будівельних норм в місцевому органі містобудування та архітектури. Заява на узгодження подається пишеться окремо.
  4. Декларація про готовність об'єкта до експлуатації. Форма декларації розміщена на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції.

ТОВ «ЮСТІКОН» маючи багаторічний досвід у сфері нерухомості пропонує наступні послуги:

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь за телефоном +380 (98) 1000 176.