goup

Новини права

ЛІЦЕНЗУВАННЯ АВТОПЕРЕВЕЗЕНЬ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Російське вторгнення, що триває майже 3 місяці, призвело до суттєвого зростання потреби у діяльності із вантажних та пасажирських перевезень, в тому числі і за кордон. Не зменшується необхідність в пальному, продуктах харчування, військовому спорядженні, пасажирських перевезеннях, в тому числі й із зони бойових дій. Волонтерська діяльність, що спрямована на забезпечення боєздатності Збройних сил України, територіальної оборони, а також гуманітарної підтримки мирного населення не є можливою без організації її логістики.

В ситуації, що склалася, держава йде на зустріч перевізникам і тимчасово спрощує процедуру ліцензування пасажирських та вантажних перевезень, в тому числі й міжнародних.

Зміни, що передбачені Постановою Кабінету міністрів України № 368 від 25.03.2022 р., полягають в наступному:

1) на період воєнного стану можливе отримання ліцензій на автобусні внутрішні та міжнародні перевезення, внутрішні та міжнародні перевезення небезпечних вантажів, вантажні міжнародні перевезення (що не віднесені до небезпечних);

2) для отримання ліцензій за такою схемою не потрібно подавати дані щодо матеріально-технічної бази та персоналу суб’єкту ліцензування, а також підтвердні документи;

3) скасовується обов’язкова умова із наявності 3-річного стану для отримання ліцензії на міжнародні перевезення автобусами та небезпечних вантажів;

4) ліцензія, отримана за цим порядком, не є безстроковою. Вона діє на період воєнного стану, а також протягом 90 днів після його скасування або припинення, після чого така ліцензія буде анульована.

В той же час, можна отримати безстрокові транспортні ліцензії за загальною схемою у відповідності до звичайних ліцензійних умов.

З 13 квітня працює нова електронна система ліцензування Шлях. Електронний кабінет перевізника припинив функціонування.

Юридична компанія "Юсткікон" готова у стислі строки допомогти отримати ліцензію на перевезення (як звичайну безстрокову, так і тимчасову). Для більш детальної інформації звертайтеся за телефоном 093 1000 176 або через інші канали зв’язку.